Casa de Esperanza

Hoewel wij zelf in zekere zin een ‘goed doel’ zijn, zijn we er ons als stichting van bewust dat andere mensen en in het bijzonder andere kinderen in de wereld het veel minder goed hebben dan wij.
Daarom steunt de Stichting Christelijk Jeugdwerk Tholen al sinds jaar en dag het christelijke project Casa de Esperanza in Bolivia. Dit ‘Huis van Hoop’ (want dat betekent het) is een tehuis voor¬†kinderen zonder ouders. Zij worden liefdevol opgevangen, verzorgd en krijgen onderwijs en opleiding. Casa de Esperanza is al veel meer dan een tehuis geworden. Het is uitgegroeid tot een dorpje. Met een kinderopvang, scholen, huizen, werkplaatsen, sportplaatsen, een bibliotheek en nog veel meer. Zo krijgen deze kansarme kinderen ondersteuning naar een betere toekomst.
De leiding van het project berust bij Boliviaanse mensen, maar in Nederland is er een steunstichting opgericht. De SCJT staat een deel van de contributie die de leden van de clubs opbrengen af aan dit goede doel. Want kinderen verdienen een kans. Hier én daar.

Bekijk de EO-documentaire over Casa de Esperanza

Foto’s van Casa de Esperanza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.