Kampweekend kan niet doorgaan

Beste ouders en clubleden,

Begin april hebben we als leiding en bestuur van de SCJT het kampweekend verschoven naar eind mei in de hoop en verwachting dat de ontwikkelingen rond het coronavirus een stuk gunstiger zouden zijn. Dat het aantal besmettingen merkbaar zou dalen en de vaccinaties ver gevorderd zouden zijn. Toch besloten we rond half mei nog een vergadering te houden waarin we definitief de knoop zouden doorhakken. Die vergadering is gisteren (10 mei) geweest.

En met veel pijn in ons hart, maar unaniem, hebben we moeten besluiten dat het nog niet verantwoord is met zoveel kinderen en leiding een weekend op kamp te gaan.Dat is vooral voor de kinderen/jongeren van onze clubs een enorme teleurstelling, maar ook voor ons is het een verdrietig besluit dat ik hieronder graag wil toelichten.

We zijn tot deze beslissing gekomen op grond van een aantal argumenten:
1) De ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen is bepaald niet erg gunstig. Van een flinke daling is geen sprake. En in de regio Tholen is er momenteel zelfs sprake van een piek. Ook is nog lang niet elke (volwassene) ingeënt.
2) Hoewel de verantwoording voor het meesturen van kinderen op het clubkamp bij de ouders/verzorgers ligt, voelen wij als bestuur een enorme verantwoordelijkheid. Als er ook maar één kind of leidinggevende van kamp terug zou komen met corona, zou dat voor andere kinderen, ouders, familie en kennissen forse gevolgen (kunnen) hebben die ons als stichting ook niet onberoerd zou laten.
3) Wij willen graag als christelijke stichting een goed voorbeeld zijn voor onze omgeving. Met kerken die (voor het grootste deel) nog maar met 30 mensen in een dienst samenkomen, met bezoekregels van 2 personen per dag, met een nog zeer voorzichtige opening van winkels en terrassen en met nog allerlei beperkingen voor ons allemaal en niet te vergeten met een nog steeds overbelaste zorg, menen we dat het geen goed voorbeeld zou zijn als we nu met vijftig kinderen en vijftien man leiding in een kamphuis zouden gaan.

We hebben het besluit niet overhaast genomen en zijn van mening dat we een juiste route hebben bewandeld door in april het kamp door te schuiven (met een toen gerechtvaardigd vooruitzicht op verbeteringen), maar met een definitief beslismoment half mei. Desondanks werden we gisteren nog heen en weer geslingerd tussen verstand en gevoel. Want we merken en horen dat onze jeugd – en wij zelf ook – zó toe waren aan ‘gewoon’ weer een kampweekend.

Hoe nu verder? We hebben overwogen te proberen het kamp nogmaals uit te stellen naar bijvoorbeeld het najaar. Maar dat was qua boeking van het kamphuis niet meer te realiseren. Bovendien is maar de vraag of we dan niet weer een teleurstellende beslissing zouden moeten nemen als alles onverhoopt toch weer langer gaat duren dan we nu denken.Daarom steken we in op een kamp in het volgende seizoen (april 2022). Maar we denken wel aan een extra activiteit bij de start van het volgende seizoen, dus in september.
Voor nu zal elke club zelf een passend einde van het seizoen verzinnen.
Degenen die het kampgeld al hadden betaald, krijgen dit uiteraard teruggestort.

Erop vertrouwend dat jullie/u begrip hebben/heeft voor onze beslissing, hopen we het seizoen toch fijn af te kunnen sluiten en vol goede moed uit te kijken naar het nieuwe seizoen. Namens het bestuur wens ik jullie in elk geval alvast een gezegende vakantietijd en ook gezondheid toe. Voor vragen of nadere toelichting ben ik uiteraard bereikbaar via tel. 0648155513 of mail bestuur@scjt.nl.

met hartelijke groeten,

Rolant Quist
voorzitter Stichting Christelijk Jeugdwerk Tholen

Dit bericht is geplaatst in De Aanloop, De Doordouwers, De Sprong, De Start, De Zwevers, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *